Geen onderdeel echt goed

Overzicht

Geen onderdeel echt goed

Op de Albatros course van Le Golf National moeten alle onderdelen van je spel goed zijn om te kunnen scoren. Bij mij was helaas geen enkel onderdeel echt goed en zeker de eerste ronde met regen, wind en een natte baan kan het dan hard de verkeerde kant opgaan. Na 17 holes was ik +2, nog geen man overboord, maar op hole 18 ging ik vanuit de rough voor de green. Die bal ging in het water en vervolgens mis ik ook nog een heel korte putt voor een zes. Uiteindelijk een triple op de kaart en een ronde 76 (+5). Dan weet je dat het weekend halen heel moeilijk gaat worden. In de tweede ronde startte ik op hole 10 en op hole 15 spin ik twee ballen de green af het water in voor nog een triple. Daarna wel een stuk beter gespeeld maar ik miste de cut heel ruim op zeven slagen.

 

Topweek

 

Teleurstellend en het past wel een beetje bij dit seizoen. Ik wissel goede dingen veel te vaak af met fouten. Minder goed presteren dan je wil en weet dat je kan, is heel frustrerend. De Alfred Dunhill Links de week voor Frankrijk was er ook een voorbeeld van. Na drie ronden kans op een mooie klassering en dan een tegenvallende slotdag, dan loop je met een heel vervelend gevoel de baan af. Ik weet ook dat het in golf heel snel kan omslaan. Kijk naar de winnaar zondag Dan Bradbury, die had een erg matig seizoen en maakt dat met één topweek helemaal goed. Dat ga ik deze week in Spanje in de Andalucía Masters natuurlijk ook proberen! 

 

 
 

Een bericht gedeeld door Joost Luiten (@joostluitenofficial)

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam