Niet goed in de grote toernooien

Overzicht

Niet goed in de grote toernooien

Het Iers Open en het BMW PGA Championship zijn twee van de grootste toernooien op de DP World Tour. In Ierland eindigde ik op de gedeelde 45ste plaats. Niet top, maar ik kon er mee leven want de dinsdag voor het toernooi was ik nog ziek thuis met veel overgeven. Het toernooi donderdag begonnen zonder oefenronde. Dat is nooit fijn, maar op een baan als Royal County Down met veel blinde slagen al helemaal niet. De eerste drie dagen hield ik het goed bij elkaar, zondag ontbrak de energie en in zware omstandigheden kwam ik niet verder dan een ronde 75. 

 

Ijzers 

Afgelopen week in het BMW PGA was heel teleurstellend. Met een goed resultaat in dat toernooi kun je flink stijgen in de rankings want er zijn veel punten te verdienen. Ik miste de cut op twee slagen. Vooral vrijdag speelde ik gewoon heel matig. Op die baan van Wentworth moet je goed zijn van tee tot green om te kunnen scoren. Vanaf de tee was het wel oké, maar mijn ijzers lieten me in de steek, het zat gewoon niet lekker in mijn swing. Het BMW PGA was ook mijn vierde toernooi op rij, ik weet uit ervaring dat ik fysiek en mentaal dan vaak wat minder ben en dat was nu ook wel het geval.

Afmaken

Ik sta momenteel slechts 58ste in de Race to Dubai en dat komt mede omdat ik in de grotere toernooien dit jaar niet goed heb gepresteerd. Zowel in het Schots Open als in The Open miste ik de cut. In de wat kleinere toernooien speelde ik mezelf dit seizoen regelmatig in een goede uitgangspositie, maar het afmaken met een echt mooi eindresultaat lukte alleen in Zwitserland met die zesde plaats. 

Jaarranglijst

Het Spaans Open van deze week speel ik niet, daarna een serie van drie toernooien en heel misschien vier. Ik speel in ieder geval het Alfred Dunhill Links, het Frans Open en de Andalucia Masters. Daarna is het Genesis Championship in Korea, Alleen als ik nog niet zeker ben van kwalificatie voor de play-off toernooien in Abu Dhabi en Dubai ga ik naar Korea, maar ik ben natuurlijk van plan de komende toernooien nog flink te stijgen op de jaarranglijst. 

 
 

Een bericht gedeeld door Joost Luiten (@joostluitenofficial)

Overzicht

Top

Joost Nieuws

Joost Luiten is inmiddels zesvoudig winnaar op de Europese Tour. Een van zijn doelen is het spelen in de Ryder Cup. LEES MEER OVER JOOST LUITEN

Mail van Joost

Meld je aan voor de Joost Luiten nieuwsbrief en beleef alles met hem mee.

Vragen? Stuur een mail aan team Joost.

© 2024 JOOST LUITEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Concept/Design: Lemm & Ten Haaf, Amsterdam